Idag har jag bakat sååå goda tekakor.
Jag bjöd över grannen som fick provsmaka och vi kunde knappt sluta äta dom, extra gott med marmelad och te till.
Recept:
1 msk fänkålsfrön
1 msk hel anis
2 tsk salt
0,5 dl råsocker
5 dl mjölk
50 g jäst
100 g margarin
1 dl fint rågmjöl
ca. 12 dl vetemjöl
Stöt kryddorna tillsammans med saltet.
Värm mjölk till fingervarmt och blanda i kryddor och socker.
Smula jästen i en bunke och blanda med degvätskan.
Smält margarinet och rör ner i degvätskan.
Tillsätt båda mjölsorterna och knåda degen till en smidig deg. Häll inte i allt vetemjöl direkt, utan prova dig fram tills degen känns smidig.
Låt degen jäsa i 1 timme.
Häll degen på ett bakbord och dela den i bitar.
Rulla dem till runda bullar och kavla sedan ut dem till runda kakor ca 0,5 cm tjocka, nagga med en gaffel.
Sätt ugnen på 250 grader.
Låt tekakorna jäsa ytterligare 40 min.
Grädda tekakorna i ugnen 8-9 min tills dom fått fin ljus färg.
Pensla tekakorna lite försiktigt med vatten precis när du har tagit ut dom.
Låt svalna inlindade i en bakduk.
Lycka till!
//Anni
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar