Hej igen!
Nu har kamerabatterierna laddat färdigt och denna supergoda musli är klar.
Muslin är allra godast med fil och lite bär på toppen:)
Vill ni testa så kommer receptet här.
Ursprungligen kommer receptet från den fantastiska boken "Kärlek, Oliver och Timjan" av Anna och Fanny Bergenström.
5 dl rågflingor
5 dl havregryn
2 dl rostade solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl råsocker
2 dl vatten
5 msk neutral olja (inte olivolja)
2-3 dl russin
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser utom olja, vatten och russin i en skål.
Blanda därefter vatten och olja i en egen liten skål och droppa det sedan över musliblandningen samtidigt som du rör runt.
Häll all musli i en långpanna eller på en plåt och stoppa in i ugnen i 20-30 min. Ta ut långpannan minst 3ggr och rör runt så muslin blir jämnt rostad.
Låt den sedan kallna och blanda i russin.
Lycka till!
//Anni
Mmm den låter gott och är dessutom nyttigt.
SvaraRaderaDet är kanske roligt att göra någon gång med barnen, vi får testa helt enkelt, tack för receptet.
Kram gerda
Ja, det är en bra idé att låta barnen vara med. Mina barn har varit med flera gånger och dom tycker att det är både roligt och gott.
RaderaKram Anni
Toppen med müslitips, jag gillar att göra egen müsli men har ledsnat lite på mitt recept. Tack!
SvaraRaderaHoppas att du gillar det!
Radera//Anni