onsdag 23 april 2014

Godaste sirapslimpan

Idag har jag bakat godaste sirapslimpan. Brukar försöka baka bröd så ofta jag kan, det känns mycket nyttigare är köpt bröd.

Sirapslimpa
1 pkt jäst
50 gram smält smör
2dl gräddfil
3 dl mjölk
2dl mörk sirap
2 tsk salt
6dl rågsikt
6-8 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke, tillsätt fingervarm mjölk, gräddfil, smält smör och blanda tills jästen löser sig.
Blanda därefter i salt och sirap, därefter rågsikt och tillsätt sedan vetemjölet tills degen går ihop, degen skall fortfarande vara lite kladdig.
Låt degen jäsa under bakduk i drygt en timme.
Dela degen i två delar och forma den med hjälp av ytterligare lite vetemjöl om det behövs och lägg på plåten för att jäsa ytterligare 40min.
Grädda i mitten av ugnen 200grader i ca 30 min. Om du ser att brödet börjar bli väldigt mörkt, kan man lägga aluminiumfolie luftigt över plåten sista stunden.

Brödet äts med fördel en dag efter att det är nybakat =)

//Anni




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar