fredag 15 augusti 2014

Hemmagjord jordgubbssylt med vanilj

Idag har barnen studiedag och huset är fullt av mina barn och deras kompisar vad kan då vara bättre att bjuda på än pannkakor med hemmagjord jordgubbssylt med vaniljsmak.
Det är lätt som en plätt och barnen ÄLSKAR det!




Lägg en liter frysta eller färska jordgubbar i en kastrull tillsammans med en matsked vaniljsocker och låt puttra i ca 15min.


Därefter mosas jordgubbarna lite slarvigt med en mos. Blanda i 3dl strösocker och koka upp. Så snart sylten har kokat upp så tar man bort kastrullen ifrån den varma plattan. Innan du lägger sylten i en burk så behöver du ta bort allt skum ifrån ytan.


Lägg sylten i en burk som du tycker passar och förvara i kylen tills den ska ätas. Tänk på att det inte finns något konserveringsmedel så att sylten håller ca 1 vecka i kylen.



SMAKLIG MÅLTID!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar